Tandrensning med tandrøntgen til hunde

- Forebygger problemer og finder de skjulte sygdomme

Ligesom vi selv går til jævnligt tjek hos tandlægen, har din hund også brug for at få tjekket sine tænder med jævne mellemrum.
Tandsten og paradentose kan hurtigt udvikle sig, og tandproblemer kan let skjule sig, da hunden ofte ikke udviser tydelige symptomer, hvis tilstanden har udviklet sig gennem længere tid.

Hos Dyrlægehuset Hjallerup tilbyder vi tandrensning med tandrøntgen, hvor vi både renser og polerer din hunds tænder, vurderer tandkødets sundhed og kontrollerer, om der er skjulte sygdomme eller problemer på vej.

En tandrensning med tandrøntgen giver dig dermed stor sikkerhed for at fange evtentuelle problemer tidligt og sætte ind med den nødvendige behandling.

Med en tandrensning får du sikkerhed for at kunne:

Tandrensning med tandrøntgen til hunde

Hvor tit din hund har brug for en tandrensning, afhænger af mange ting – fx race, alder, kost og brug. Vi tilbyder derfor, at du kan komme forbi til et gratis tandtjek, hvor vi laver et visuelt tjek af din hunds tænder (Tandtjekket kan også være en del af din hunds årlige sundhedsundersøgelse).

Hvis vi under tandtjekket opdager problemer som synlige tandsten og belægninger, og vi desuden kan se, at der forekommer røde tandkødsrander ved belægningerne, er det tid til en tandrensning.

Det kan også være, at du selv har bemærket symptomer, som at hunden savler mere end normalt, at den tygger anderledes, at den begynder at klø sig et bestemt sted på kæben, eller at den pludselig får dårlig ånde. Alle disse ting kan være tegn på problemer i munden, som kræver en tandrensning eller anden behandling.

Sådan foregår en tandrensning med tandrøntgen

Når vi skal lave en tandrensning på din hund, skal din hund lægges i fuld narkose. Derfor starter vi altid med en forundersøgelse, hvor vi undersøger din hunds helbred for at vurdere, om der er forhold der kan give anledning til øget risiko i forbindelse med narkosen.
Vi vil altid anbefale, at der bliver taget en blodprøve for at afklare, om der er nogle blod- og organværdier, der betyder, at vi skal være særligt opmærksomme (Hunde over 7 år har en øget tendens til forandringer i blodprøveresultaterne). Hvis vi finder afvigende værdier, eller sundhedsundersøgelsen viser andet, vi skal være opmærksomme på, planlægger vi en narkose, som er skræddersyet til din hund. Dermed har du maksimal tryghed for, at din hund kommer godt igennem narkosen.

Herefter giver vi din hund en forbedøvelse, som indeholder noget sløvende, smertestillende og angstdæmpende. Når hunden er klar, tager vi den ind i vores ”tandhule”, som er udstyret med en bred vifte af moderne udstyr, der gør os i stand til at tage os godt af din hunds tænder. Vi tager røntgenbilleder af alle din hunds tænder, renser og polerer dem – helt som du kender det fra dine egne tandlægebesøg.

Når vi er færdige – en typisk tandrensning tager 1-1,5 time – lægger vi din hund til opvågning, hvor vi holder godt øje med den, til den er vågen og frisk nok til, at du kan hente den.

Hvis tandrensningen og tandrøntgen viser skjulte problemer

I tilfælde af, at vi under undersøgelse og røntgen har opdaget nogle problemer, der kræver yderligere behandling, taler vi det igennem, når du henter din hund, og du får et prisoverslag på, hvad behandlingen vil koste. Det kan fx være, hvis vi har fundet en knækket tand, som skal opereres ud, emaljeskader der skal forsegles, betændelse i kæbeknoglen eller skjulte cyster eller tumorer.

Typisk vil du herefter få en ny tid til denne opfølgende behandling 3-5 uger efter tandrensningen.

Hvis din hund har haft problemer med tænderne, vil du ofte hurtigt kunne mærke en tydelig forskel efter tandbehandlingen – nogle gange melder vores kunder endda tilbage, at deres hund er blevet helt hvalpet i adfærden. Det er derfor vigtigt med regelmæssige tandtjek, så vi kan tage evt. problemer i opløbet.

Du skal være særligt obs på tandproblemer hos din hund, hvis:

Gode råd om tandrensning og tandproblemer

Væn din hund til at få børstet tænder – start så tidligt som muligt (se vejledningsvideo nedenfor)

Hvis der er tale om langsomt udviklende tandproblemer som paradentose eller tandsten, er det ikke sikkert, at din hund viser symptomer, da den vil have vænnet sig til smerter og gener. Få derfor foretaget et tandtjek jævnligt, fx ved den årlige sundhedsundersøgelse (oftere, hvis din hund tilhører en race, der er særligt disponeret for tandproblemer).

Vær opmærksom på ændret adfærd, der kan være tegn på tandproblemer – selv hvis det drejer sig om små ting.

Specialister i tandproblemer hos hunde

Hos Dyrlægehuset Hjallerup har vi specialiseret os i tandproblemer hos hunde og katte. Derfor har vi en specialindrettet ”tandhule”, hvor vi har et bredt udvalg af tandteknisk udstyr, røntgen, bedøvelses- og overvågningsudstyr, så vi selv kan håndtere langt de fleste af de problemer, der kan opstå i din hunds tænder.

Priser – tandrensning på hund

Indledende tandtjek: GRATIS

0-10 kg: Fra 2209,-

10-20 kg: Fra 2344,-

20-40 kg: Fra 2630,-

40 kg og opefter: Fra 2820,-

Inklusive narkose, varme, monitorering, mundhulestatus, tandrensning, polering og fuld tandrøntgen.

Tandekstraktion, forsegling af emaljeskader, vital pulpaterapi og anden tandbehandling takseres særskilt og foretages efter forudgående aftale med ejer.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.