Allergi hos hunde

- Hjælp din hund af med kløe og andre gener

Ligesom mange mennesker har allergi nu om dage, oplever flere og flere hundeejere også, at deres hunde begynder at udvise allergisymptomer som kløe og hudirritationer.

Typisk udvikler hundes allergi sig trinvist, så det tiltager år for år – det er derfor vigtigt, at du tager kontakt til os, så snart du opdager ændret adfærd hos din hund, så vi kan finde frem til årsagen og igangsætte den rette behandling.

Hos Dyrlægehuset Hjallerup tilbyder vi grundig allergiundersøgelse og skræddersyet behandling til din hund, så du hurtigt vil opleve en forbedring af hundens symptomer.

Med en allergiundersøgelse får du sikkerhed for:

Hvornår har din hund brug for en allergitest?

Ligesom ved mennesker kan der være stor forskel på, hvad en hund er allergisk overfor. Ofte er det dele af hundens foder, men der kan også være tale om luftbårne plantedele som pollen og rajgræs eller ting i hundens daglige omgivelser som husstøvmider.

Har du mistanke om, at din hund lider af allergi, bør du kontakte os for at få lavet en allergiundersøgelse. Derefter kan vi igangsætte en effektiv behandling målrettet det, der udløser din hunds allergi, fx foderændring, behandling med allergishampoo eller medicinsk behandling.

Du vil ofte kunne se, at din hund begynder at klø, gnubbe eller gnave sig på bestemte områder på kroppen – fx ører, øjne, poter, under forbenene, bagerst på maven eller i lysken eller under halen og bagi. Det kan også være, du opdager synlige forandringer i huden, fx hævelse, irritation eller skorper.

I alle disse tilfælde er det vigtigt at få afklaret, om der er tale om allergi, eller om det skyldes andre behandlingskrævende problemer som svamp (fx ringorm), parasitter, hudbetændelse eller øremider.

Sådan foregår en allergiudredning for hunde

Når vi skal lave en allergiundersøgelse på din hund, starter vi altid med en generel sundhedsundersøgelse for at udelukke, at der kan ligge andre sundhedsproblematikker bag din hunds symptomer.

Herefter undersøger vi hundens hud, hvor den udviser symptomer, og hvis der er behov for det, tager vi en prøve for at udelukke evt. svamp, parasitter eller lokal hudbetændelse.

Når dette er udelukket, starter vi med at igangsætte en kløestillende behandling for hurtigt at skabe en forbedring for din hund. Vi har flere forskellige midler at behandle med, så vi udvælger altid det, vi mener passer bedst til din hunds symptomer, race, alder og evt. sundhedsproblemer.

Når hundens akutte symptomer er aftaget, starter vi undersøgelsen af, hvad din hund ikke kan tåle. Ca. 20% af alle hunde er allergiske overfor ingredienser i deres foder, og vi vil derfor starte med at sætte din hund på et allergifoder i 6-8 uger. Hvis hundens symptomer aftager eller forsvinder, kan vi konstatere, at det er her, årsagen til din hunds problemer ligger.

Hvis hunden fortsat har symptomer, kan vi igangsætte yderligere allergitests – dels en blodprøve, som analyseres i et allergilaboratorium, og hvor vi kan se, om hunden fx er allergisk overfor udefrakommende ting som pollen, rajgræs eller husstøvmider.

Hvis man ønsker det, kan vi derefter sætte gang i en yderligere test – i praksis en ”priktest”, som man kender det fra allergitest på mennesker, hvor du som ejer skal foretage injektioner i din hunds hud for at se, hvilke specifikke stoffer din hund reagerer på.

Multimodal allergibehandling målrettet den enkelte hund

Når vi skal behandle din hund for allergi, bruger vi det, vi kalder en ”multimodal” tilgang. Det betyder, at vi laver et skræddersyet behandlingsforslag, der kan bestå af flere elementer, fordi vi har erfaring for, at det giver den bedste og mest effektive behandling.

Har din hund foderallergi, vil vi derfor ofte anbefale et foderskift. Er din hund fx allergisk overfor okseprotein, kan det måske være nok at skifte til et foder med kylling, men er den allergisk overfor nogle konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer, kan det være nødvendigt at skifte til et decideret allergifoder.

I de tilfælde, hvor hunden er allergisk overfor ting, der ikke kan fjernes fra dens omgivelser, igangsætter vi behandling med kløestillende og helingsfremmende medicin, typisk allergishampoo, som hunden hyppigt skal vaskes med.

Vi vil desuden rådgive dig desuden om, hvordan fx specialfoder eller fodertilskud som fiskeolie kan styrke din hunds hud til bedre at håndtere den påvirkning, den får.

 

Du skal være særligt obs på, om din hund har allergi, hvis:

Specialister i allergi hos hunde

Hos Dyrlægehuset Hjallerup har vi specialiseret os i allergiproblemer hos hunde, og vores allergispecialist Sanne har selv en multiallergisk hund. Hun holder sig løbende opdateret med den nyeste viden på området inden for såvel undersøgelser og test som forskellige forebyggende og helbredende behandlinger og produkter.

Priser på allergitest og -behandling til hunde

Prisen for allergitest og -behandling til din hund afhænger af, hvor kompliceret din hunds allergi viser sig at være.

Vi tager løbende en dialog, så du altid er oplyst om de forskellige skridt i processen og kan vælge, hvilke du ønsker, at vi udfører.

Ligeledes kan prisen på de forskellige behandlingsmuligheder, fx kløestillende midler, specialfoder, allergishampoo og fodertilskud, svinge – nogle som fiskeolie kan købes i fx Matas, mens andre vil skulle købes hos os i klinikken.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.