behandlinger af katte

- Hos os er din kat i gode hænder fra killing til seniorliv

Vaccination, ID-mærkning, ormekur eller sterilisation – uanset hvad din kat har brug for, står vi klar til at hjælpe

Din kats sundhed afhænger af mange faktorer, herunder race, alder, ude-/indeliv osv. Hos Dyrlægehuset Hjallerup har vi stor erfaring med undersøgelse, forebyggelse og behandlinger til katte i alle aldre og af alle racer, så du kan få råd og vejledning skræddersyet til lige netop din kats behov. 

Hos os kan du regne med:

behandlinger og priser - kat

Vi tilbyder en bred vifte af ydelser til din kat – fra sundhedsundersøgelser og vaccinationer, over hud- og tandlidelser, til komplicerede operationer. Vi står klar til at hjælpe vejen rundt fra første undersøgelse og til behandling og monitorering af sygdomme – og ligger vi ikke selv inde med det udstyr eller den specialviden, der er brug for, kan vi hjælpe dig videre til en af vores kompetente samarbejdspartnere.

Herunder kan du læse mere om de mest gængse typer behandlinger, vi tilbyder din kat. Finder du ikke det, du søger, kan du altid ringe til os på 73 70 91 31 eller sende os en mail på post@dyrlaegehusethjallerup.dk for at høre nærmere.

Ved operationer eller større undersøgelser/udredningsforløb modtager du inden ankomst en mail med vejledning til eventuelle forberedelser (fx hvis din kat skal faste, eller du skal medbringe særlige ting til undersøgelse).

Priserne er vejledende og kan variere ift. din kats vægt (fx dosis af medicin) eller evt. ønsker om tillægsydelser. Alle priser er inkl. moms.

Inklusive sundhedsundersøgelse. Prisen afhænger af vaccinevalg.

Vaccination omfatter altid en sundhedsundersøgelse af din kat og dialog med dig med fokus på race, alder og livsstil.

En årlig sundhedsundersøgelse giver os gode chancer for at forebygge eller fange eventuelle lidelser/sygdomme i opløbet og sætte ind med tidlig behandling.

Valget af vaccine(r)/dækning foretages på baggrund af dyrlægefaglig rådgivning ud fra sundhedsundersøgelsens resultater, hvorefter vi sammen fastlægger en individuel vaccinationsplan, der matcher dine og din kats behov.

Ved basisvaccination gives den første vaccination tidligst, når killingen er 8-9 uger gammel. Vaccinationen gentages efter 3-4 uger og efterfølges af en vaccination ved 1-årsalderen. Herefter afhænger det anbefalede vaccinationsinterval af, hvilken individuel dækningsgrad valget er faldet på.

Vi har valgt at anvende de vacciner på markedet, der yder højest beskyttelse og har færrest bivirkninger.

Revaccinationsprisen er gældende hvis forudgående vaccination er foretaget på klinikken inden for 2 måneder. Inklusive sundhedsundersøgelse. Prisen afhænger af vaccinevalg.

Eksklusive eventuel medicin og materialer

Ved en almindelig konsultation udfører vi en problemorienteret klinisk undersøgelse af din kat, hvor vi tager udgangspunkt i en snak om årsagen til din henvendelse og slutter af med at fremlægge vores anbefalinger til evt. yderligere undersøgelser og/eller behandling.

Inklusive narkose, ilt, varme og monitorering. Prisen afhænger af kattens vægt.

Er du i tvivl, om du bør få din hankat kastreret? Kontakt os gerne for at få en snak om, hvorvidt kastration kan være en god løsning. Her gennemgår vi fordele og ulemper ved indgrebet samt det anbefalede tidspunkt for at udføre det.

Katten bør have en vægt på minimum 2 kg på operationstidspunktet.

Mulighed for dagsindlæggelse med overvågning uden yderligere beregning samt helingskontrol efter 10-14 dage.

Inklusive narkose, ilt, varme og monitorering. Prisen afhænger af kattens vægt.

Har du netop anskaffet dig en hankat og har brug for at få en god start på hans liv hos dig? Så tilbyder vi en samlet pakke, hvor du får skabt et solidt grundlag for et godt og sundt katteliv via vaccination, kastration og ID-mærkning. (Vær opmærksom på, at vaccinationen bør gentages efter 3-4 uger for at opnå fuld dækning.)

Er du i tvivl, om du bør få din hankat kastreret? Ring til os, så tager vi en snak om fordele og ulemper for lige netop din kat.

 

Katten bør have en vægt på minimum 2 kg på operationstidspunktet.

Mulighed for dagsindlæggelse med overvågning uden yderligere beregning samt helingskontrol efter 10-14 dage.

Inklusive narkose, ilt, varme og monitorering samt hjemsendelse med smertestillende tabletter. Prisen afhænger af kattens vægt.

Er du i tvivl, om du bør få din hunkat steriliseret? Kontakt os gerne for at få en snak om, hvorvidt sterilisation kan være en god løsning for lige præcis din hunkat. Her gennemgår vi fordele og ulemper ved indgrebet samt det anbefalede tidspunkt for at udføre det.

Katten bør have en vægt på minimum 2 kg på operationstidspunktet.

Mulighed for dagsindlæggelse med overvågning uden yderligere beregning samt helingskontrol efter 10-14 dage.

Inklusive narkose, ilt, varme og monitorering samt hjemsendelse med smertestillende tabletter. Prisen afhænger af kattens vægt.

Har du netop anskaffet dig en hunkat og har brug for at få en god start på hendes liv hos dig? Så tilbyder vi en samlet pakke, hvor du får skabt et solidt grundlag for et godt og sundt katteliv via vaccination, sterilisation og ID-mærkning. (Vær opmærksom på, at vaccinationen bør gentages efter 3-4 uger for at opnå fuld dækning.)

Er du i tvivl, om du bør få din hunkat steriliseret? Ring til os, så tager vi en snak om fordele og ulemper for lige netop din kat.

Katten bør have en vægt på minimum 2 kg på operationstidspunktet.

Mulighed for dagsindlæggelse med overvågning uden yderligere beregning samt helingskontrol efter 10-14 dage.

Vi tager hellere end gerne et kig på din kats tænder uden beregning, fordi vi ved, at en sund mund er vigtig for den generelle sundhed og trivsel. Opdages evt. problemer derfor tidligt, kan vi sætte ind med forebyggende behandling for at undgå senere sundhedsproblemer for din kat.

 

Ved et tandtjek ser vi blandt andet efter belægninger på tænderne, om der er tænder, der er knækkede eller misfarvede, om der er områder med rødt og betændt tandkød eller andre tegn på sygdom i mundhulen. Herefter fremlægger vi vores vurdering og anbefalinger fremadrettet.

Kræver tidsbestilling.

Inklusive narkose, varme, monitorering, mundhulestatus, tandrensning, polering og fuld tandrøntgen.

Tandrensning anbefales, når der er synlig tandsten og/eller tandkødsbetændelse og foregår altid i fuld narkose. Vi foretager altid tandrøntgenoptagelser i forbindelse med tandrens, da det giver os mulighed for at vurdere tændernes sundhed under tandkødet. Med tandrøntgen kan vi nemlig opdage sygdomme i tænder, som ellers ikke er synlige for det blotte øje. (Eksempelvis kan det nævnes, at katte desværre ofte rammes af en smertefuld tandsygdom kaldet tandresorption, der kommer til udtryk ved, at tandens rod og emalje nedbrydes). En tandrensning med tandrøntgen giver dig dermed størst sikkerhed for at fange evt. problemer tidligt og sætte ind med den nødvendige behandling.

Hvor tidligt i livet, og hvor ofte en kat har behov for tandrensning, er meget individuelt. Her har blandt andet race, genetik og kosten stor betydning. Kig forbi til et gratis tandtjek eller få en snak om din kats behov ved dens årlige sundhedsundersøgelse.

Bortoperation af tænder, lakforsegling og anden tandbehandling takseres særskilt og foretages efter forudgående aftale med ejer.

Ormekure er receptpligtig medicin. Derfor skal en af vores dyrlæger have set katten, før vi må udskrive en recept på ormekur.

Derudover skal der lovgivningsmæssigt foreligge enten positiv fæces prøve eller visuelt dokumentation for orm hos katten. 

Chipmærkning uden forudgående sundhedsundersøgelse

Vi anbefaler, at alle katte ID-mærkes, så dyrlægen, Falck, Politi eller dyreinternater har mulighed for at hjælpe bortløbne eller tilskadekomne dyr hjem til ejer igen.

Pr 01-07-2021 indtræder ny lovgivning angående fremlysning af bortløbne katte. Kravet om fremlysning bortfalder såfremt katten ikke er chippet, øremærket eller bærer halsbånd med ejers oplysninger. 

Chipmærkning kræver ikke bedøvelse. En lille mikrochip placeres under kattens hud med en skarp kanyle og er uden væsentlig smertepåvirkning.

Inklusive forudgående bedøvelse

Når det er blevet tid at tage afsked med din kat, kan du få foretaget aflivningen hos os i rolige omgivelser i vores særskilte farvelrum med separat udgang.

Hvis du har brug for det, kan vi også hjælpe ift. fælleskremering, enkeltkremering, urne mv. Tal med os om dine ønsker, så hjælper vi med at få dem opfyldt, så godt vi kan.

Ud over ovenstående behandlinger kan vi naturligvis hjælpe med udredning, behandling og operation i forbindelse med almindelige sygdomme, din kat kan komme ud for, herunder fx fjernelse af tumorer, spaltning af bylder, behandling af bidsår eller andre skader, urinvejslidelser, hudsygdomme, fjernelse af fremmedlegemer i tarm, diabetes, tandudtræk, medicinske sygdomme i lever eller nyrer, osv.

Bemærk venligst

Afregning skal altid ske efter endt behandling/konsultation, medmindre andet er aftalt med dyrlægen på forhånd. Vi modtager Visa/Dankort, MasterCard, MobilePay og kontanter.

Priser for medicinske og kirurgiske behandlinger vil variere fra dyr til dyr, da undersøgelse og behandling skal skræddersys til den enkelte patient. Vi har derfor brug for at se dit kæledyr til en konsultation, før vi kan give et prisoverslag på den specifikke behandling.

BRUG FOR HJÆLP UDEN FOR ÅBNINGSTID

Vi indgår i en vagtordning med andre dygtige lokale dyrlæger, så du altid kan få hjælp, uanset hvornår du har brug for det. Ring på telefonnummeret herover, så får du fat i den vagthavende dyrlæge.

4,8 ud af 5 stjerner

5/5
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.